Lewis Hamilton: världsmästarkarriär

Innehållsförteckning:

Lewis Hamilton är en berömd brittisk Formel 1-racerförare. Nu spelar han för Mercedes-teamet, som piloten skrev kontrakt med 2013. Lewis är inte gift. Rykten om det romantiska förhållandet mellan Lewis Hamilton och Rihanna förekom ofta i pressen, men föraren själv uppgav upprepade gånger att han hade känt den berömda sångaren länge, och att de bara var vänner.

Karriärstart

Lewis föddes 1985. Vid 11 års ålder började han köra kart, som de flesta Formel 1-förare. 2001 deltog han i Formel Renaults vinterserie. Hamilton körde fyra lopp och slutade 5:a tot alt utan att ta en enda medalj.

Lewis Hamilton och Rihanna

Debut och mästerskap

2007, i sitt första lopp, vann Hamilton brons. Alla var chockade över brittens debut. Men det var bara början. Vid Malaysias Grand Prix blev Lewis Hamilton tvåa, sedan vann han silver i Bahrain, Spanien och Monaco. Den sjätte och sjunde etappen av Formel 1 blev "guld" för piloten. För första gången klev Lewis på det högsta steget i Kanada, och andra gången - i USA. Vidare vann Hamilton brons i Frankrike och Storbritannien. Efter det blev det ett misslyckande -9:e plats vid European Grand Prix. Efter misslyckandet kunde Lewis Hamilton omedelbart vinna - Grand Prix i Ungern gav piloten det tredje guldet i karriären.

Sedan, under tre etapper, kunde britten inte vinna en enda gång, bara en gång tog andraplatsen. I Japan lyckades Lewis Hamilton vinna igen. Säsongens 16:e Grand Prix, som ägde rum i Kina, var en katastrof för idrottaren. Piloten kunde inte fullfölja loppet och gjorde det mycket svårare för sig själv att slåss om mästartiteln. I säsongens sista race, i ett av kurvorna, stannade Hamiltons bil. Han slutade på en sjunde plats, vilket hindrade honom från att bli F1-mästare under sin debutsäsong.

Lewis Hamilton

Men britten behövde inte vänta länge på titeln. Redan nästa säsong kunde han vinna Formel 1. Efter att ha vunnit i Australien slutade Lewis 5:a i Malaysia, han var 13:a i Bahrain. Efter det kunde han återvända till pallen. Ryttaren tog 3:e, 2:a och 1:a platser i Spanien, Turkiet respektive Monaco. Efter att ha gått i pension under Grand Prix i Kanada och 10:e plats på etapperna i Frankrike kunde Hamilton vinna 4 pallplatser, varav 2 guld, i fem efterföljande lopp. Lewis fick sin sista seger under mästerskapssäsongen i Kina. 98 poäng gjorde att britten vann den totala ställningen.

Andra och tredje mästerskap

De kommande fem säsongerna fungerade inte för Lewis Hamilton. Han slutade säsongen tre gånger fyra och två gånger femma. På bara 5 säsonger kunde föraren vinna 13 segrar. 2014 kunde Hamilton återta Formel 1-titeln.

Australian Grand Prix Lewis kunde inte klara sigtill slutet, men vann sedan 4 segrar i rad. På den sjätte etappen, som ägde rum i Monaco, blev Hamilton tvåa. I Kanada misslyckades han med att avsluta för andra gången för säsongen. Sedan var det Österrikes Grand Prix, där Lewis Hamilton tog silvermedaljen. Ytterligare en seger erhölls i deras hemland Storbritannien, följt av 3 tredjeplatser. I Belgien lämnade britten banan igen, men sedan kunde han vinna 6 etapper av 7. 384 poäng gjorde Hamilton till tvåfaldig Formel 1-mästare.

lewis hamilton grand prix

Ett år senare vann han Formel 1 för andra gången i rad, med 10 segrar. På två säsonger har britten bara en gång misslyckats med att nå pallen, om man inte tar hänsyn till de lopp som han inte kom i mål. Förra säsongen vann britten 10 etapper och blev tvåa i tabellen. I år ligger Lewis Hamilton på 2:a plats efter 4 etapper.