Tennisspelaren Kevin Anderson: biografi och sportkarriär

Innehållsförteckning:

Kevin Anderson är en berömd sydafrikansk tennisspelare. Under sin idrottskarriär lyckades han vinna många professionella tävlingar, och 2017 blev han en Grand Slam-finalist.

kevin anderson

Biografi

Kevin Anderson föddes i maj 1986 i Johannesburg. Han började spela tennis vid sex års ålder med sin yngre bror Gregory.

Några år senare flyttade Kevin till USA, där han inte bara spelade tennis med lokala juniorer, utan också fick en utbildning. Efter examen från University of Illinois valde Anderson att göra en karriär som professionell tennisspelare.

Första stegen i tennis

Vid 18 års ålder gjorde Kevin Anderson sitt första framträdande i Futures Series-turneringen i Gaborone (Botswana). Och debuten var bara fenomenal - den sydafrikanska tennisspelaren vann den här tävlingen.

Tot alt vann tennisspelaren Kevin Anderson två turneringar i terminsserien och nådde finalen efter ytterligare fem. Han har också fyra hardcourt-titlar i dubbel.

2007 vann Kevin Anderson Challenger för första gången. I september hanblev bäst på hårda ytor i New Orleans.

I början av nästa år tog sig Anderson för första gången till Australian Open Grand Slam-turneringen, där han inte kunde gå längre än den första omgången. Några månader senare tog han sig till finalen i ATP-turneringen. Dessa framgångar hjälpte honom att komma in bland de 100 bästa tennisspelarna i världen.

I parrankingen gick Kevin också märkbart framåt. Detta underlättades av segrar på flera Challengers. Missade inte Anderson och de olympiska spelen i Peking. Den 22-årige sydafrikanska tennisspelaren nådde andra omgången i singelrankingen och hoppade av i den första omgången i dubbeln.

Under 2009 log turen mycket sällan mot den sydafrikanska tennisspelaren. I alla prestigefyllda turneringar slogs han ut i första omgången eller i kvalificeringen. Den enda trösten var den vunna "Challenger" i San Remo (Italien). Det är inte förvånande att han i slutet av året sjönk till 161 platser på ATP-rankingen.

kevin anderson tennis

Under 2010 förbättrades Kevin Andersons prestation markant. Han vann på de hårda domstolarna i Button Rouge. På US Open lyckades Anderson ta sig till den tredje tävlingsomgången. I samma skede stannade han vid ATP-turneringen i Toronto.

Första segrarna i proffskarriären

2011 var en vändpunkt i en tennisspelares karriär. I februari blev Kevin Anderson bäst på banorna i sitt hemland Johannesburg och vann ATP-turneringen för första gången. Detta bidrog till hans snabba uppflyttning på ATP-rankingen. Dessutom upprepar han sin prestation i US Open förra året, ochtar sig även till kvartsfinal i Miami. Anderson avslutade säsongen på 32:a plats i rankingen över världens bästa tennisspelare.

Nästa år började bra för Kevin. I Australien nådde han den tredje omgången och upprepade sedan denna prestation på Roland Garros banor. Han vann även ATP-turneringen i Delray Beach (USA). Dessa resultat förblev dock de bästa för Anderson den säsongen.

Vägen till världsomspännande berömmelse

2013 var förmodligen det mest framgångsrika året för Kevin i hans idrottskarriär. Allra i början av säsongen nådde han finalen i Sydney, där han tog sig till fjärde etappen av Australian Open för första gången. I april blir tennisspelaren finalist i Casablanca (Marocko), och i juli upprepar han detta resultat i Atlanta (USA). Anderson presterade bra på Roland Garros, där han nådde den fjärde etappen. På Wimbledons banor flög han ut i trean. Tack vare hans prestation kom Kevin in bland de 20 bästa spelarna i världen i slutet av säsongen.

Efter ett ganska ojämnt år för Anderson 2014 fick han tennisexperter att prata om honom igen. Han blir vinnare av ATP-turneringen i Winston-Salem (USA), och lyckades sedan ta sig till kvartsfinalen i US Open. Kevin Andersons utmärkta teknik i tennis har drivit honom till nummer 12 på världsrankingen.

Kevin Anderson tennisspelare

Under 2017 nådde den sydafrikanska tennisspelaren, som tog amerikanskt medborgarskap, finalen i US Open, som är en av Grand Slam-turneringarna. Tyvärr förlorade Anderson här mot RafaelNadal.